23948sdkhjf

Elgiganten vil sende 5 millioner pakker om året med nyt højautomatiseret lager

Elektronikkæden sender 2 millioner pakker om året i dag.
Elgiganten arbejder i øjeblikket på at få virksomheden nye højautomatiserede lager, som er en udbygning af det eksisterende lager i Jønkøping, klar til at gå live i september 2016, fortæller selskabet i en pressemeddelelse.

Med en investering på 500 millioner svenske kroner er lageret den største lagerinvestering set nogensinde i Sverige, og for Elgiganten er det en investering i fremtiden.

- Vi oplever et stigende salg både i vores on- og offline butikker, og kunderne vil have hurtigere og bedre levering. Det betyder, at vi skal øge vores lagerbeholdning og reducere leveringstiden til både butikker og privatpersoner. Det gør vi ved at bygge et større lager og samtidig centralisere lageret. På den måde kan vi købe stort ind, håndtere forsendelser til både butikker og privatpersoner i samme lagerproces, og dermed nå vores markeder hurtigere samtidig med at vi sænker vores logistikomkostninger, fortæller Robert Johansson, It & Project Manager i Elgiganten.

Det, der gør det nye lager højautomatiseret er, at den nye tilbygning bliver ubemandet. Alt sker ved hjælp af maskiner, og forbindes via et pakkebånd og et sorteringsanlæg. Plukning er automatisk med hjælp af plukkestationer.

Baseret på de seneste års erfaringer, tror Elgiganten på fortsat vækst gennem omni-channel, og med det nye højautomatiserede lager vil virksomheden være fleksibel over for udsving i markedet og fordelingen af forsendelser, som på nuværende tidpunkt er ca. 80 pct. til butikker og 20 pct. til privatpersoner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125